home page

Éhes vagy? Ennél valami finomat? Szeretnél változatosan étkezni? Nem találsz semmi újat, amit még nem próbáltál ki? Inkább főzöl magadnak, vagy rendelsz új helyről, esetleg találtál egy új éttermet, ahol még nem ettél?

Ha már választottál, akkor tudod mi az, amit megeszel? Miért futtatod ugyanazokat a köröket a fejedben minden nap, hogy kitalálj valamit, amit szívesen megeszel? Nincs más? Úgy érzed, hogy mindennek ugyanaz az íze? Nem lehetne változatosabb a kínálat? Miért gyártanak ennyien ugyanolyan termékeket?

Sorolhatnám még a kérdéseket étkezési szokásaink kialakulásával kapcsolatban, mert ahányan vagyunk, annyi féle igény merül fel, sőt észrevételeink sem egyformák, másként ítéljük meg a minőséget, az ár-érték arányt, ezért elégedettségünk a fogyasztást követően is eltérő.  

A blog keretében, a bejegyzéseimben szeretnék néhány kérdésre válaszolni, rávilágítani azokra a körülményekre, amelyek a hazai kínálatot meghatározzák, bemutatni a magyar mezőgazdasági alapanyagokra épülő feldolgozóipari struktúrákat, a legfontosabb élelmiszereink alapanyagát biztosító termékpályák jellegzetességeit és a kialakult kereskedelmi kínálat megértéséhez az import termékek gyártóinak törekvéseit.

Hogy miért kezdtem bele a blog megírásába? Szeretek enni, megválogatom, mit eszem meg, mi kerül a családi asztalra, megpróbálunk egészséges és változatos étrendet kialakítani. Ráadásul szakmabeli vagyok, tartósítóipari mérnök, tehát tudom mit, miből kellene gyártani, de hozzátok hasonlóan nekem sincs sok időm az evéssel foglalkozni, így bennem is minden nap felmerülnek ezek a kérdések. Mit eszünk ma?